Изпрати
Оферта от:
Стара цена:

99.5 лв.

Цена:

99.5 лв.

Програма:

1 ден: Отпътуване от София в 7:30 ч. Посещение на Солун - столицата на Северна Гърция, вторият по големина град след Атина. Панорамна автобусна обиколка на града: пристанището със солунската митница, Бялата кула – един от символите на града, Националния театър, Паметниците на Филип и Александър Македонски, Панаирния град, Арката на Галерий, Ротондата. Посещение на Църквата "Свети Димитър" - Солунският чудотворец и покровител на града. Църквата е пазител на мощите на великия светец. Оттук следва обиколка в пешеходната зона на града с известния солунски пазар и площад Аристотелис с паметника на Аристотел - учителят на Александър Македонски. Свободно време за разходки по търговските улици "Егнатия" и "Цимиски".

Отпътуване за курорта Катерини Паралия - разположен на брега на Егейско море, известен с красивите си  алеи, кокетни  магазинчета за традиционна  гръцка керамика, злато, кожени облекла. Настаняване в хотел. Свободно време. Нощувка.

2 ден: Закуска. Пожелание /срещу заплащане/ отпътуване до природния феномен Метеора – в буквален превод „висящ между небето и земята„ - уникален манастирски комплекс от 6 действащи манастира, разположени върху скалите. Уникалното място, често наричано „8-то чудо на света“. Посещение на манастира "Св. Преображение" - Големия  Метеор. Манастирите, построени на върховете на тези скали, са прекрасни образци на византийското изкуство. Посещение на работилница за изработка на автентични икони и сувенири. Свободно време за обяд. Прибиране в хотела през долината Темпи. Посещение на параклиса „Св. Параскева“ с лечебното аязмо и Изворът на Афродита. Свободно време в курорта Катерини Паралия.

По желание и срещу доплащане - вечеря в традиционен гръцки ресторант (таверна) с жива музика и меню. Нощувка.

3 ден: Закуска.

По желание /срещу доплащане/ кратка екскурзия до Литохоро. Разположен в подножието на източните склонове на планина Олимп, според митологията, Литохоро е домът на 12-те богове на Олимп. Градчето е отправната точка на маршрутите за покоряване на най-високия връх на Олимп - Митикас.

Отпътуване за България. Пристигане в София вечерта.

****

 

Необходими документи: валиден документ за самоличност: лична карта или международен паспорт. За деца до 18 г., пътуващи без родители или с 1 родител е необходима и нотариално заверена декларация от родителите /оригинал и копие/. Няма паспортни, визови, медицински и здравни изисквания, свързани с пътуването. Има възможност за сключване на допълнителен застрахователен договор за покриване на разходите в случай на отказ от пътуване от страна на потребителя и допълнителен застраховатен договор за покриване на разходи за съдействие, включително при репатриране, както и за случайте на злополука, болест или смърт, според условията и тарифите на Застрахователната компания. 

Забележка:

Агенцията НЕ носи отговорност при промяна на музейните такси и работното време на музеите. Посочените такси са съгласно информацията, поместена в сайтовете на посочените туристически обекти. Възможно е да настъпят промени. Туристическата агенция си запазва правото на промени в последователността на изпълнение на програмата по независещи от нея причини и не носи отговорност за туристи, недопуснати от съответните гранични власти.

***** 

"ГЛОБУЛ ТУРС" ЕООД притежава задължителна застраховка "Отговорност на туроператора" по чл. 97, ал.1 от Закона за туризма" от ЗД “ЕВРОИНС” № 03700100001323 с лимит на отговорност 25 000 лв. и валидност до 31.12.2018г.

*** 

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

Виж още