Изпрати
Оферта от:
Стара цена:

120 лв.

Цена:

120 лв.

ПРОГРАМА:

1 ден

Отпътуване в 06:00ч от София, по маршрут Русе - Букурещ - Синая. Пристигане в Синая - най-красивият зимен курорт на Румъния, наричан още "Перлата на Карпатите". Настаняване. Свободно време. Нощувка.

2 ден

Закуска. Посещение на лятната резиденция на румънските крале - замъкът Пелеш, който ще ви удиви с изящното си излъчване и уникалните си форми. Построен е от Крал Карол I, принц, водел румънските войски в Руско-Турската война, в периода 1873 - 1883г. Свободно време или, по желание и срещу доплащане, екскурзия до Бран и Брашов с посещение на Замъка на Граф Дракула. Със своята легендарна загадъчност, извисяващ се върху 60-метрова скала, построен след 1377г, той е бил тайнственото място на най-популярния вампир в световната мистика. Отпътуване за Брашов. Туристическа обиколка на града, в който е издаден "Рибният буквар" на Д-р Петър Берон. Тук се преплитат Източните и Западните Карпати. Посещение на Черната църква, построена през 1383г - най-голямото постижение на готическата архитектура. Следват църквата "Св. Вартоломей", Старото кметство и Общинският площад. Връщане обратно. По желание и срещу доплащане - вечеря в местен ресторант с програма и традиционни ястия. Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване за Букурещ - първият по големина град в Източна Европа, столица на Румъния, известен още с названието "Малкия Париж", поради аналогичната архитектура. По желание и срещу доплащане - панорамна обиколка на града: Площадът на Победата; Кралският дворец; Площадът на Революцията; Триумфалната арка (копие на Парижката; Народният театър; Патриархалната катедрала, построена в класически стил с барокови елементи; Парламентът - втората по големина административна сграда в света след Пентагона. Свободно време. Отпътуване за България. Пристигане късно вечерта.

 

****

НЕОБХОДИМИ ДОКУМЕНТИ: 

• за лица над 18 год. лична карта или валиден задграничен паспорт 
• за лица под 18 год. - валиден задграничен паспорт 

Ако детето пътува с единия или без родители, е необходимо нотариално заверено удостоверение оригинал и ксерокопие, че детето има право да излиза от страната + документ за самоличност на детето /задграничен паспорт или лична карта от 14 год.възраст/ + 2 копия от акта за раждане.

*****

Туроператор ЕТ  „СВЕТЛА МЛАДЕНОВА – ПОХОД” с Удостоверение за регистрация РКК-01-6050 е застрахован по смисъла на чл. 42 от Закона за Туризма в застрахователна компания „Групама Застраховане“ ЕАД . Номер на задължителната застраховка по чл.42 от Закона за Туризма 7500180000272 с лимит 25000 и срок 19.06.2019г.

*****

ВАЖНО! 
Може да се възползвате от актуалната промоция само чрез закупуване на ваучер от Deals.bg. Неизползван в срок ваучер се счита за невалиден и сумата по него не се възстановява!

 

 

Виж още